Χρώματα, κατηγορίες ,πως να τα χρησιμοποιήσω;

ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑΈχουν την ιδιότητα να δίνουν μια απαλή εμφάνιση σε όποια anoixta xrwmata,pal,prasino,roz,galazioαπόχρωση και αν τα διαλέξετε και θεωρούνται πως είναι ΄΄ξεκούραστα΄΄ , δηλαδή δεν κουράζουν τα μάτια μας και δεν επιβαρύνουν την ψυχολογία μας , γιατί είναι πολύ απαλά στην όψη.

 

ΣΚΟΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Είναι χρώματα όπου ο τόνος τους μας δίνει μια  αίσθηση  ΄΄βαριά΄΄ και δύσκολα τα χρησιμοποιούμε σε εσωτερικούς χώρους , ιδιαίτερα αν αυτοί είναι μικροί. Το βαθύ κόκκινο , μωβ , πράσινο και μπλε φέρνουν ιστορικούς συνειρμούς , δίνουν έναν επίσημο αέρα στον χώρο και είναι πολύ  δημοφιλή.  

 

ΖΕΣΤΑ  ΧΡΩΜΑΤΑ: Σε αυτά ανήκουν οι αποχρώσεις και όλοι οι τόνοι του κόκκινου zesta xrwmata,portokali,kokkino,kitrino,energhtikothta,kouzina,grafeioκαι του κίτρινου. Δίνουν την αίσθηση της ζεστασιάς , της έξαψης , τραβούν την προσοχή μας ,ενώ αυξάνουν την ενεργητικότητα μας. Είναι καλή επιλογή για την κουζίνα ή το δωμάτιο γραφείου και συνδυάζονται άψογα με τα ψυχρά χρώματα.

 

ΜΟΥΝΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Μας βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες και προκαλούν την στοχαστική μας διάθεση.

Τα βρίσκουμε σε πολλές αποχρώσεις (μπλε ,κόκκινο , κίτρινο , πράσινο, γκρι….) είναι το αντίθετο των φωτεινών χρωμάτων και συνήθως χρησιμοποιούνται οι ανοιχτοί τόνοι τους.Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσουμε  ένα μουντό χρώμα στον ίδιο χώρο  ,είναι να το ταιριάξουμε με ένα ανοικτότερο ή σκουρότερο (ανάλογα αν είναι σκούρο ή ανοικτό) από αυτό κατά δύο τόνους , το οποίο θα είναι και λίγο πιο φωτεινό .

 

ΨΥΧΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Δίνουν την αίσθηση ηρεμίας και γαληνεύουν ,χρησιμοποιούνται phyxra xrwmata,gri,violeti,mwv,mple,notia-dwmatia,prasinoσε νότια δωμάτια γιατί μειώνουν την αίσθηση της ΄΄ζεστασιάς΄΄ σε αυτά ,είναι πολύ διαδεδομένα  στις χώρες με ζεστά κλίματα και συνδυάζονται με τα φυσικά-γήινα και ζεστά χρώματα. Μπλε , βιολετί , γκρι ,πράσινο.

 

ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ:Ονομάζονται και γήινα χρώματα. Προέρχονται από την χρωματική παλέτα της φύσης και μπορούμε να δούμε σε αυτή την κατηγορία από την μια το έντονο και φωτεινό πράσινο και από την άλλη το απαλό λαδί. Παλ ,καθαρές , σκούρες , απαλές ή φωτεινές αποχρώσεις δίνουν πολύ όμορφα αποτελέσματα ,ιδιαίτερα όταν συνδυάζονται με σκούρα ή ανοιχτά χρώματα.

 

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ: Τραβούν την προσοχή μας  για τα ακραία χαρακτηριστικά τους και entypwsiaka xrwmata,prasino,roz,galazio,monderno,diakosmhsh,neoi

τις έντονες αντιθέσεις που δημιουργούν ,όταν συνδυάζονται .Έντονη  φωτεινότητα ή μουντάδα που ταιριάζει με πολύ μοντέρνα διακόσμηση  και χρησιμοποιείται παραδόξως σε μικρούς χώρους. Η χρήση αυτών των χρωμάτων κάποτε ήταν αδιανόητη ,αλλά τα τελευταία χρόνια τα χρησιμοποιούν πολύ συχνά  και τα λατρεύουν οι νέοι!