Χρωματολόγιο 

Το multi color είναι ένα σύστημα ανάμιξης χρωμάτων ,που βασίζεται σε 16  βασικές χρωστικές.Με την προσθήκη συγκεκριμένης ποσότητας αυτών των χρωστικών σε βάσεις χρωμάτων, μπορούμε να δημιουργήσουμε  2500  αποχρώσεις.

 

Παλ, έντονα ,σκούρα ,ψυχρά ,ζεστά ,μουντά χρώματα  σε διάφορες αποχρώσεις ,δημιουργούνται μέσα σε ελάχιστο χρόνο  ,με την ίδια πιστότητα κάθε φορά.

 

Στο χρωματολόγιο ή αλλιώς δειγματολόγιο υπάρχουν μικρά δείγματα με όλα τα χρώματα που μπορούν να δημιουργηθουν ,ενώ ακριβώς κάτω από το κάθε χρώμα υπάρχει ένας κωδικός .Με αυτόν θα φτιάξουμε  δείγμα  για να είμαστε σίγουροι πως το χρώμα είναι αυτό που θέλουμε και ταιριάζει στον χώρο μας , με αυτόν θα πάρουμε όση ποσότητα χρειαστεί ανάλογα με τα τετραγωνικά που θέλουμε να βάψουμε και  αυτόν θα χρησιμοποιήσουμε ,αν θελήσουμε , να φρεσκάρουμε πάλι τον χώρο μας ή να κάνουμε κάποιο μικρό μερεμέτι που μπορεί να δημιουργηθεί εν καιρώ.

 

Πριν επιλέξουμε το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να  γνωρίζουμε πως όλοι οι χρωματισμοί θα δείχνουν μετά την εφαρμογή   πιο σκούροι  , πρώτον γιατί  στο δειγματολόγιο καλύπτουν   πολύ  μικρή επιφάνεια  σε σχέση με τον πραγματικό χώρο και επιπλέον δεν υπάρχουν τα έπιπλα ,όπως πραγματικά συμβαίνει .(Πάντα  ένα δωμάτιο με έπιπλα φαίνεται πιο σκοτεινό και τα χρώματα του πιο έντονα  ). Για τους παραπάνω λόγους ή πρέπει να επιλέξουμε ένα τόνο πιο ανοικτό από την αρχική μας επιλογή ή να φτιάξουμε το χρώμα στην μικρή ποσότητα του 1lt και να βάψουμε ένα τοίχο ,να φτιάξουμε δηλαδή ένα δείγμα .

 

Με   το multi color δημιουργούνται ακόμα και τα πιο σπάνια και παράξενα χρώματα  τόσο νερού ,όσο και διαλύτου σε συσκευασίες 1lt,4lt και 10lt ,γρήγορα και αξιόπιστα!