Βασικοί κανόνες βαφής

Εκτός από την επιλογή του σωστού χρώματος ,πρέπει να ακολουθούμε μερικούς βασικούς κανόνες όταν βάφουμε ,ώστε να έχουμε το κσλύτερο αποτέλεσμα.

Η θερμοκρασία του χώρου που χρωματίζουμε πρέπει να είναι  από  +5o C έως +30ο C και ο χώρος δεν πρέπει να έχει  σκόνη και ρεύματα αέρα. (Να θυμάστε πως ανάλογα την θερμοκρασία, o χρόνος στεγνώματος ενός χρώματος μπορεί αν επιμηκυνθεί. )

 

Για να προστατέψουμε το πάτωμα και τα έπιπλα ,σε περίπτωση που βάφουμεnailon,xartotainia,epipla,pinelo,patwma,xrwmata,lekedes,kanones,vafw, εσωτερικό χώρο που κατοικείτε ,χρησιμοποιούμε νάιλον και χαρτί οντουλέ. Αν παρόλο αυτά υπάρξουν λεκέδες από τα χρώματα ,τους βγάζουμε με νερό ή White spirit  ,αναλόγως το είδος του χρώματος που χρησιμοποιούμε.

 

Χρησιμοποιούμε χαρτοταινία ,για να καλύψουμε τις άκρες  των κουφωμάτων που εφάπτονται με τον τοίχο καθώς και για τα σοβατεπιά , την οποία  αφαιρούμε αμέσως μετά την εφαρμογή του χρώματος.

 

Πριν και κατά την διάρκεια της χρήσης , ανακατεύουμε καλά όλα τα χρώματα και ιδιαίτερα τα χρώματα εμποτισμού ,όπως τα συντηρητικά ξύλου.

 

sunthrhtiko xulou,beaute,araiwsh,dialutiko,white spirit,anakateuoume,stegnwma Αραιώνουμε πάντα με το διαλυτικό που αναγράφετε στην ετικέτα του χρώματος.

 Τα πλαστικά αραιώνονται πάντα με νερό καθαρό ,το ακάθαρτο καταστρέφει το προϊόν και την  εργασία.

 

 Δεν αναμιγνύουμε χρώματα διαλυτικών με χρώματα νερού ,γιατί το μείγμα θα κόψει και δεν θα  μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

 

 Πάντα ξεκινάμε τον χρωματισμό από τα ταβάνια  και στη συνεχίζουμε  στους τοίχους από πάνω  προς τα κάτω .

 

Το καλοκαίρι όταν χρωματίζουμε εξωτερικά, φροντίζουμε η επιφάνεια που περνάμε να μην ΄΄καίει΄΄ ,γιατί το χρώμα μέχρι να στεγνώσει βράζει και δημιουργούνται φυσαλίδες. Προτιμάμε να βάφουμε τις επιφάνειες , πολύ νωρίς το πρωί.

 

Αν διακόψουμε για περισσότερο από 15λεπτά την εργασία μας  , τότε τοποθετούμε τα πινέλα thermokrasia,stegnwma,xrwma,vafw  ή τα ρολά σε μια σακούλα , την κλείνουμε έτσι ώστε να μην μπορεί να μπει νερό και την βάζουμε σε ένα δοχείο με νερό.

 

Αν η θερμοκρασία κατά την εφαρμογή είναι χαμηλή , τότε περιμένουμε παραπάνω από τον χρόνο στεγνώματος που προτείνεται στην ετικέτα του προϊόντος για επαναληπτική εφαρμογή.

 

Όταν τελειώσουμε το βάψιμο , πλένουμε τα εργαλεία ( πινέλα ,ρολά, πιστόλια , σπάτουλες κ.α. με νερό η white spirit -εξαρτάτε το προϊόν που έχουμε χρησιμοποιήσει-)έγκαιρα , πριν ξεραθούν τα χρώματα ,δημιουργηθούν κόμποι , ξένα σώματα και χαλάσουν ,έτσι ώστε να  μπορέσουμε μελλοντικά να τα χρησιμοποιήσουμε.

 

Αν μας έχουν περισσέψει χρώματα που δεν έχουμε αραιώσει  , κλείνουμε καλά τα κουτιά και τα αποθηκεύουμε σε κλειστό χώρο  ,μακριά από ζέστη , υγρασία  και  παιδιά.