Τεχνοτροπία χωρίς σημαντικό... κίνδυνο!

Συνήθως οι τεχνοτροπίες γίνονται σε ένα μέρος του τοίχου , σε μια γωνία, πίσω ή  μπροστά από ιδιαίτερα αντικείμενα όπως καθρέφτες, τζάκια , σκάλες ,κυρίως για να τονιστεί ο χώρος ή να καλυφτούν ατέλειες .

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για  να γίνει μια τεχνοτροπία. rola,pinelo,deigmatologio,xrwmatologio,sundiasmoiΜπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούρτσες ,ρολά  , σπάτουλες , σπόγγους  , σκούπες, ειδικά χρώματα  και spencil  ή ένα  απλό νάιλον.

 

Ξεκινώντας πρέπει να προετοιμάσουμε σωστά την επιφάνεια που θα βαφτεί , καθώς και να λάβουμε μέτρα προστασίας για το δάπεδο και την επίπλωση του χώρου. Καλύψτε με νάιλον ή χαρτόνια το δάπεδο , τα φωτιστικά και τα έπιπλα  και με χαρτοταινία τα σοβατεπί , τις μπρίζες και οτιδήποτε άλλο δεν θέλετε να βαφτεί .Κατόπιν χρησιμοποιήστε στόκο για να καλύψετε τις τυχόν ρωγμές και καθαρίστε τους τοίχους από την σκόνη. 

 

Η πιο απλή λύση και πιο ακίνδυνη σε σχέση με το αποτέλεσμα ,

είναι η τεχνοτροπία με ειδικά ρολά. Το βασικότερο είναι να επιλέξετε 

texnotropia,rolo,skouro xrwma,anoikto ,zele,glaze,tainia

τα σωστά χρώματα .Το ένα πρέπει να είναι σκούρο ,το άλλο ανοιχτό και να έχουν περισσότερη διαφορά από ένα χρωματικό τόνο. Αρχικά , βάφετε με το ανοικτό όσα χέρια χρειάζεται για να έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα  και το αφήνεται να στεγνώσει καλά .Έπειτα, βρέχετε με νερό το ρολό τεχνοτροπίας και περνάτε το σκούρο χρώμα.

 

Σημαντικό είναι να αραιώσετε πολύ το σκούρο χρώμα ,ώστε να μην μπορεί να καλύψει το ανοικτό  και να φροντίσετε το ρολό τεχνοτροπίας να είναι νωπό χωρίς  να έχει πολύ χρώμα . Αν τώρα αρχίσατε να ασχολείστε με τις τεχνοτροπίες και χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να πειραματιστείτε και να δράσετε , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και το ειδικό ζελέ  τεχνοτροπίας .

 

Για  γραμμικό αποτέλεσμα , καλό είναι να δημιουργήσετε μια γραμμή με την χαρτοταινία , ώστε το ρολό να πατάει ακριβώς πάνω και να υπάρχει ομοιομορφία .

 

Σε κάθε περίπτωση το βασικότερο που χρειάζεστε είναι φαντασία , χρόνο ,διάθεση και υπομονή ,γιατί ο τρόπος που σας προτείνουμε είναι εύκολος ,αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποια σχετική εξοικείωση.

 

 

                      texnotropia,rolo,xartotainia,kitrino,zele,glaze    texnotropia,rolo,kafe,gri,xartotainia,zele,glaze    mwv,texnotropia,rolo,xartotainia,zele,glaze