ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ 

Φύλλο τεχνικών χαρακτηριστικών

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ

Είναι χρώμα υδατικής διασποράς με μυκητοκτόνα δράση για εσωτερική και εξωτερική χρήση . Περιέχει ειδικές μυκητοκτόνες ουσίες που εμποδίζουν δραστικά την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων σε χώρους με υψηλή υγρασία και υδρατμούς όπως κουζίνες , μπάνια , ταβάνια , υπόγεια. Εφαρμόζεται σε νέες ή βαμμένες αλλά κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες ,όπως τοίχοι , γυψοσανίδες , σοβάς , μπετόν , τούβλα και ξύλο. Διακρίνεται για την μεγάλη καλυπτικότητα , την υψηλή λευκότητα και τις ζωηρές και αναλλοίωτες αποχρώσεις , δουλεύεται εύκολα , απλώνει ομοιόμορφα , έχει ισχυρή πρόσφυση και γρήγορο στέγνωμα.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Για την εξασφάλιση καλής πρόσφυσης , καθαρίζουμε τις  επιφάνειες ώστε να μην υπάρχουν  σκόνες , λίπη , άλατα , σκουριές , σαθρές βαφές ,ελαττωματικά και κακής συνοχής υλικά και φροντίζουμε να είναι στεγνές. Αν απαιτούνται ψιλοστοκαρίσματα χρησιμοποιούμε  Σερτικάλ της Lecotex , ενώ αν απαιτείται  σπατουλάρισμα  (για μεγάλες επιφάνειες ) χρησιμοποιούμε την Σπατουλίνα της Lecotex. Κατόπιν ασταρώνουμε με Stabiling primer ή Ακρυλικό Αστάρι ,αραιώνουμε το Μυκητοκτόνο και εφαρμόζουμε 2 χέρια.(Οι επιφάνειες που έχουν έντονη μούχλα ,ψωρίαση , μύκητες και πρασινίλες τις καθαρίζουμε πρώτα με χλώριο και μετά τις ξεβγάζουμε με νερό.)

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΑΡΑΙΩΣΗ: Με καθαρό νερό 8-10% .

ΕΡΓΑΛΕΙΑ: Ρολό ,πινέλο ,πιστόλι αέρος ή AIRLESS.

ΔΙΑΤΙΘΕΤΕ: Σε λευκό και χρωματίζετε με το χρωμοσύστημα Lecotex σε απεριόριστες αποχρώσεις .

ΑΠΟΔΟΣΗ: Περίπου 12m2 /lt (σε κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες)

ΣΤΕΓΝΩΜΑ: Επιφανειακό στέγνωμα  1-2ώρες σε 25ο C και 50% σχετική υγρασία(οι χρόνοι στεγνώματος επιμηκύνονται σε υγρές και κρύες συνθήκες)

ΕΠΑΝΑΒΑΦΕΤΕ: Μετά από 5 ώρες (ανάλογα με τις ατμοσφαιρικές  συνθήκες)

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ: Καθαρίστε τα εργαλεία αμέσως μετά την χρησιμοποίηση τους με νερό και απορρυπαντικό .

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: 1 έτος σε κανονικές συνθήκες μετά το άνοιγμα του δοχείου . Το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί ,όταν ανοιχτεί ,αν το δοχείο σφραγιστεί καλά και αποθηκευτεί σε κλειστό χώρο και σε θερμοκρασία 5-35o C.

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Παρακαλούμε να εξετάσετε τις οδηγίες προφύλαξης στην ετικέτα του δοχείου . Για λεπτομερείς οδηγίες για τους κινδύνους και την ασφάλεια κατά την χρήση , ζητήστε στο Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Συνιστάται οι βαμμένες επιφάνειες να μην πλένονται πριν την πάροδο 20-30 ημερών μετά την βαφή. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε θερμοκρασία μικρότερη των 0ο C ή πριν την βροχή. Κατά την εφαρμογή , θα πρέπει η επιφάνεια  μην έρχεται σε απευθείας  έκθεση με την ηλιακή ακτινοβολία.